Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Dārzeņu sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 cukīni
- 2 tomāti
- 2 sīpoli
- 1 sarkanā paprika
- 1 zaļā paprika
- 1 baklažāns
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 50 g cietā siera
- olīveļļa
- lauru lapas
- timiāns
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Baklažānu sagriež šķēlītēs, apsāla un atstāj uz 10 minūtēm. Arī cukīni sagriež šķēlēs.
- Sīpolus sīki sagriež, papriku un tomātus – gabaliņos. Eļļā apcep sīpolus un sakapātas ķiploka daiviņas. Pievieno cukīni, papriku, nosusinātus baklažānus, tomātus, timiānu, sāli un piparus.
- Dārzeņus pārliek ietaukotā veidnē, pa starpām liekot lauru lapas, pārslaka ar eļļu.
- Cep cepeškrāsnī 180–200 °C aptuveni pusstundu. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pacep vēl dažas minūtes, lai siers pakūst.