Receptes / Pamatēdieni

Foto: Pavel Aleks/Shutterstock

Dārzeņu – maltās gaļas sacepums 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 300 g maltās gaļas
  • 6 kartupeļi
  • 3 tomāti
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1–2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 ola
  • malti melnie pipari, sāls
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sagriež, burkānu un ķiploku sarīvē. Vispirms uz pannas olīveļļā apcep sagrieztos sīpolus, tad pievieno burkānu un ķiploku, mazliet pasautē.
  2. Maltajā gaļā iemaisa tomātu pastu, pieber sāli un piparus. Samaisa ar apcepto dārzeņu masu un cep uz lēnas uguns 5 minūtes.
  3. Notīra kartupeļus un sagriež ripiņās. Tāpat sagriež kabaci un tomātus. Pārkaisa sāli un piparus.
  4. Ar mikseri majonēzi saputo ar olu.
  5. Cepamo formu iesmērē ar eļļu. Vispirms liek kartupeļu kārtu, tad maltās gaļas kārtu, pēc tam kabačus, uz tiem – tomātus un atkal kartupeļus, tomātus, atkārto nākamās kārtas.
  6. Pārlej majonēzes un olas masu. Pa virsu pamīšus kārto tomātus un kabačus, uzkaisa sāli un piparus. Sākumā cepamajai formai pārklāj foliju. Liek cepeškrāsnī un cep 180 °C, gatavību pārbaudot pēc kartupeļiem, orientējoši – 45 minūtes. Aptuveni 15 minūtes pirms cepšanas beigām noņem folliju.
SAISTĪTĀS RECEPTES