Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Dārzeņu sacepums ar sieru 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 3–4 vidēji lieli, miltaini kartupeļi
  • 1 selerijas sakne
  • 1 burkāns
  • 1 ķiploks
  • 200–300 g cietā siera
  • 350 ml saldā krējuma
  • Raudene jeb oregano
  • Muskatrieksts
  • Sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Selerijas sakni, burkānu un kartupeļus sarīvē plānās šķēlītēs. Ietauko cepamo veidni. Sagrieztās saknes kārto veidnē kārtām, katru pārberot ar sieru. Pārlej ar saldo krējumu, kam pievienots oregano un muskatrieksts.
    2. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 50 minūtes, līdz kārtojuma virsa zeltaini brūna.
      SAISTĪTĀS RECEPTES