Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Dārzeņu sacepums ar sieru 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 3–4 vidēji lieli, miltaini kartupeļi
- 1 selerijas sakne
- 1 burkāns
- 1 ķiploks
- 200–300 g cietā siera
- 350 ml saldā krējuma
- Raudene jeb oregano
- Muskatrieksts
- Sāls, pipari
Pagatavošana
- Selerijas sakni, burkānu un kartupeļus sarīvē plānās šķēlītēs. Ietauko cepamo veidni. Sagrieztās saknes kārto veidnē kārtām, katru pārberot ar sieru. Pārlej ar saldo krējumu, kam pievienots oregano un muskatrieksts.
- Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 50 minūtes, līdz kārtojuma virsa zeltaini brūna.