Receptes / Konservējumi

Foto no privātā arhīva

Dārzeņu asorti pikantā medus mērcē 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Gunas Ķiberes ieteiktā recepte

Sastāvdaļas

  • Dārzeņi (kabači, gurķi, burkāni, paprika, zaļi tomāti)
  • 1 litrs silta ūdens (40–50 ºC)
  • 1 glāze 9% galda etiķa
  • 1 glāze cukura
  • 100 ml olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Dārzeņus sagriež palielos gabalos, burkānus un papriku pirms likšanas burkās pavāra 5 minūtes, lai būtu mīkstāki.
  2. Pagatavo marinādi: visas sastāvdaļas liek bļodā un maisa, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Marināde nav jāvāra! Tad pārlej dārzeņiem, kas kopā ar garšvielām jau salikti burciņās.
  3. Burciņas bez vāciņiem novieto uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī. Karsē 150 ºC aptuveni 30 minūtes (režīmā cep augša+apakša+ventilators). Pēc tam burciņas izņem no cepeškrāsns un aizvāko. Nogaida vismaz pāris dienu, lai marināde ievelkas dārzeņos. Tad var celt galdā.
  4. Dārzeņiem papildus var pievienot gabaliņu čili, melnos piparus, lauru lapas, pētersīļus, seleriju, dilles, baziliku, ērkšķogas, vīnogas.
SAISTĪTĀS RECEPTES