Receptes / Konservējumi

Publicitātes foto
Čorizo un tomātu ievārījums 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- ķirštomātiņi – 250 g
- čorizo (spāņu vai portugāļu vītinātā desa; var izmantot arī veģetāro) – 80 g
- mazs sarkanais sīpols – 1 gab.
- sakapāts čili – ¼ pāksts
- augu eļļa
- citrona sula – no puscitrona
- tomātu biezenis – 30 g
- Dansukker Tumšais sīrups – 20 g
- ūdens – 50 ml
- Dansukker Ievārījuma cukura – 250 g
Pagatavošana
- Čorizo sakapā sīkos gabaliņos un apcep zeltainu. Sarkano sīpolu nomizo un sasmalcina. Čili attīra no sēklām un arī sasmalcina. Abus liek atsevišķā, uzkarsētā pannā un apcep eļļā.
- Ķirštomātiņus sasmalcina un pievieno dārzeņiem. Pievieno arī citrona sulu, tomātu biezeni, sīrupu un ūdeni. Cep aptuveni 3 minūtes.
- Pievieno Ievārījuma cukuru, apcepto čorizo un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept vēl 5 minūtes. Lej tīrās izkarsētās burkās, cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.