Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Citronu mafini 0
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 citrons
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze skābā krējuma
- ⅔ glāzes cukura
- 2 olas
- pusglāze augu eļļas
- pusglāze pūdercukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- pustējkarote vanilīna
- pustējkarote sāls
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru un vanilīnu. Pēc tam pielej eļļu.
- Citā bļodā cītīgi samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētu citrona miziņu. Krējumu pieliek olu masai. Abus maisījumus savieno, samaisa.
- Mazajās formiņās, kas pirms tam ietaukotas ar eļļu, liek mīklu, bet ne līdz pašai augšai, jo cepoties mafini pacelsies. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Kad mafini mazliet atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.