Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock
Ceptu biešu krēmzupa ar Jāņu siera krēmu un čipsiem 0
Vēl palicis pāri Jāņu siers? Lūk, ideja brīnišķīgai maltītei!
Sastāvdaļas
- 300 g biešu
- 30 g šalotes sīpolu
- 20 g ķiploka
- 30 g olīveļļas
- 30 g Vorčesteras mērces
- 150 g piena
- 300 g saldā krējuma
- 250 g Jāņu siera
- Rozmarīna zariņš
- Pipari un sāls
Pagatavošana
- Bietes nomazgā, liek folijā, uzkaisa sāli, piparus, uzlej olīveļļu un cep, kamēr mīkstas.
- Zupai paredzētās sastāvdaļas sagriež kubiciņos, cep katlā olīveļļā, tad pievieno Vorčesteras mērci, saldo krējumu un pienu, uzvāra, sablendē un izberž caur sietu.
- Gatavo čipsus: Jāņu sieru sarīvē, uzber uz cepamā papīra un cep krāsnī, kamēr kļūst brūns. Atlikušo sieru liek blenderī, pielej saldo krējumu un sablendē.
- Zupu lej šķīvī, pievieno Jāņu siera krēmu un čipsus.