Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Cepts saldējums apelsīnu sulas mērcē 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- plombīra saldējums
- kukurūzas pārslas Corn Flake
- apelsīnu sula
- kartupeļu ciete
- kviešu milti
- ola
- olīveļļa
- ingvers
- cukurs
- sāls
Pagatavošana
- Saldējuma bumbas apviļā vairākos pārtikas produktos: vispirms miltos, tad sakultā olā, pēc tam sasmalcinātās Corn Flake pārslās, vēlreiz olā un Corn Flake.
- Katru saldējuma bumbu pusminūti apcep uzkarsētā olīveļļā un novieto uz salvetes, lai notek taukvielas.
- Lai pagatavotu mērci, uz pannas uzkarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātu ingveru un čili pulveri. Pievieno apelsīnu sulu, sāli un cukuru. Iebiezina ar kartupeļu cieti.