Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Cepti ķiploki 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 6 lieli ķiploki
- 2 ēdamkarotes eļļas
- timiāna un rozmarīna zariņi
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Ķiplokiem noņem miziņas, līdz paliek viena. Ķiplokiem nogriež augšu (1/3). Liek uz ieeļļotas folijas veidnē.
- Pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem, apslaka ar olīveļļu vai uzliek sviesta piciņas. Var ķiplokiem uzlikt arī pesto, majonēzi vai uzspiest citronu sulu. Uzloka folijas malas.
- Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 30 minūtes. Tad noloka foliju un pacep vēl kādas 10 minūtes. Ceptie ķiploki lieliski garšos kā smēriņš uz maizes, bet tikpat labi derēs kā piedeva grilētai zivij vai gaļai.