Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Ceptas plūmes ar saldējumu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g plūmju
  • 100 g cukurniedru cukura
  • 50 g cukura
  • 50 g ūdens
  • 10 g kanēļa
  • saldējums

Pagatavošana

  1. Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Plūmju pusītēm uzbārsta cukura un kanēļa maisījumu, liek cepeškrāsnī un cep 180 °C 10 minūtes.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukurniedru cukuru un reducē, kamēr cukurs sāk biezēt.
  3. Karstas plūmju pusītes pasniedz ar saldējumu, ko pirms pasniegšanas pārlej ar sīrupu.
SAISTĪTĀS RECEPTES