Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar biezpiena mērcīti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 saldais kartupelis
- 1 kartupelis
- Puse maza kāļa
- 1 ķiploka daiviņa
- Šķipsna sāls
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- Mērcei:
- 100 g biezpiena
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- Puse svaiga gurķa
- 2 diļļu zariņi
Pagatavošana
- Kartupeļus un kāli nomizo, sagriež stienīšos un liek bļodā. Ķiploka daiviņu izspiež caur ķiploku spiedi, sajauc ar eļļu un sāli. Pievieno sagrieztajiem dārzeņu stienīšiem un sajauc.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC. Pannā ieklāj cepampapīru, uzber dārzeņus un cep 30 minūtes.
- Pagatavo mērci: dilles smalki sakapā, biezpienu sablendē ar zaļumiem, krējumu un gurķi.
- Pasniedz ceptos dārzeņu stienīšus ar mērcīti atsevišķā trauciņā.