Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Zeltains cālis ar sēnēm baltvīna mērcē 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 2 nelieli cāļi
- 500 g sēņu (šampinjoni, austersēnes vai arī izmērcētas kaltētās baravikas)
- 200 ml sausā baltvīna
- 2 ēdamkarotes eļļas
- sauja Provansas garšaugu maisījuma
- šķipsna majorāna
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisa sagrieztās sēnes ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
- Cāļus pārgriež uz pusēm, liek bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstāj ievilkties 20–30 minūtes.
- No folijas saloka 4 paciņas, katrā liek cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielej 50 ml vīna, aizloka. Locījumam jābūt augšpusē. Kārto cepamtraukā, liek cepeškrāsnī un cep 190 grādos 40 minūtes.