Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Brokoļu un siera pīrāgs 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 300 g brokoļu
- 380 g rikotas vai mājas siera
- 150 g Čedaras rīvēta siera
- 2 olas
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote svaiga timiāna
- 200 g rīvmaizes
- sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
- Brokoļus notīra, sadala rozetēs, kātus nomizo un smalki sagriež. Brokoļus pāris minūšu noblanšē (pārlej verdošu ūdeni), notecina, ieliek aukstā ūdenī, nosusina.
- Rikotas vai mājas sieru liek lielā bļodā, pievieno rīvēto sieru, sakultas olas, saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus, timiānu un sajauc viendabīgā masā. Pieliek brokoļus. Dažas rozetes atstāj dekorēšanai.
- Katliņā izkausē sviestu un iemaisa tajā rīvmaizi. Cepamtraukā (Ø 23 cm) liek 2/3 rīvmaizes masas un izlīdzina, piepaceļot maliņas. Uzlej siera un brokoļu maisījumu, pārkaisa atlikušās rīvmaizes drupatas, uzliek brokoļu rozetes.
- Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs.
- Ēd siltu, taču garšīgs būs arī atdzisis.