Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Brokoļu un siera pīrāgs 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 300 g brokoļu
  • 380 g rikotas vai mājas siera
  • 150 g Čedaras rīvēta siera
  • 2 olas
  • 2–3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote svaiga timiāna
  • 200 g rīvmaizes
  • sāls un malti melnie pipari

    Pagatavošana

    1. Brokoļus notīra, sadala rozetēs, kātus nomizo un smalki sagriež. Brokoļus pāris minūšu noblanšē (pārlej verdošu ūdeni), notecina, ieliek aukstā ūdenī, nosusina.
    2. Rikotas vai mājas sieru liek lielā bļodā, pievieno rīvēto sieru, sakultas olas, saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus, timiānu un sajauc viendabīgā masā. Pieliek brokoļus. Dažas rozetes atstāj dekorēšanai.
    3. Katliņā izkausē sviestu un iemaisa tajā rīvmaizi. Cepamtraukā (Ø 23 cm) liek 2/3 rīvmaizes masas un izlīdzina, piepaceļot maliņas. Uzlej siera un brokoļu maisījumu, pārkaisa atlikušās rīvmaizes drupatas, uzliek brokoļu rozetes.
    4. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs.
    5. Ēd siltu, taču garšīgs būs arī atdzisis.
      SAISTĪTĀS RECEPTES