Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Brokoļu un redīsu salāti ar kuskusu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 200 g kuskusa
- 300 g brokoļu
- 100 g valriekstu
- 60 g cietā siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote kanēļa
- saišķītis redīsu
- grauzdētas ķirbja sēkliņas
- zaļumi
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Brokoļus tvaicē aptuveni 5 minūtes, tad iegremdē aukstā ūdenī, lai saglabātu skaisti zaļo krāsu. Dažas ziedkopas atstāj neskartas, bet pārējās sablendē kopā ar valriekstiem un sieru.
- Kuskusu pārlej ar 200 ml karsta ūdens, iemaisa kanēli, šķipsniņu sāls un olīveļļu. Traukam uzliek vāku un ļauj kuskusam piebriest aptuveni 5 minūtes. Tad ar dakšiņu izcilā, sajauc ar brokoļu un siera maisījumu, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus redīsus un smalki sakapātus zaļumus.
- Visbeidzot pieliek brokoļu ziedkopas, uzbārsta sāli, piparus, sasmalcinātas ķirbja sēklas, uzslaka olīveļļu, ja nepieciešams.
Lai garšas un vitamīnu buķete būtu bagātīgāka, salātiem pievieno dīgstus pēc izvēles.