Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Biezpiena un krēmsiera plācenīši 0
Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Pankūkas ir viens no iecienītākajiem brīvdienu ēdieniem, taču itin labi ir piemērots arī omulīgām vakariņām kopā ar ģimeni. Izmēģini šo recepti!
Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 200 g krēmsiera
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes kviešu miltu
- 3 ēdamkarotes mannas
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2–3 ēdamkarotes cukura
- Pustējkarote cepamā pulvera
- 1 citrona sula un miziņa
- Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Gatavo mīklu: bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.
- Ar ūdenī samitrinātu ēdamkaroti masu liek miltos un apviļā, veidojot plācenīša formu.
- Liek pannā uzkarsētā eļļā atstatus citu no cita un uz nelielas liesmas cep no abām pusēm.
- Kad gatavi, liek uz virtuves papīra dvielīša, lai uzsūc lieko eļļu. Pasniedz ar skābo krējumu, medu, kļavu sīrupu vai ievārījumu.