Receptes / Konservējumi

Foto: Vkuslandia/SHUTTERSTOCK

Biešu vai aukstās zupas sagatave 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • vārītas bietes – 1,5 kg
  • kabači – 1,5 kg
  • sīpoli – 2 gab.
  • 9% galda etiķis – 1 glāze
  • eļļa – 1 glāze
  • sāls – 1,5–3 ēdamkarotes

Pagatavošana

  1. Bietes un kabačus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus sīki sagriež. Liek katlā.
  2. Pievieno etiķi, eļļu, sāli un vāra, līdz kabači mīksti. Tad pilda sterilās burkās un aizvāko.

No šīs sagataves var gatavot gan auksto zupu, gan vārīt biešu zupu, gan ēst kā salātus.

SAISTĪTĀS RECEPTES