Receptes / Uzkodas

Foto: Milada Vigerova/Unsplash
Biešu un turku zirņu humoss 0
Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte.
Sastāvdaļas
- 400 g vārītu turku zirņu
- 100 g ceptu galda biešu
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 10 g sezama eļļas
- 1 tējkarote cukura
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Bietes nomazgā, ierīvē ar sāli un eļļu, ietin folijā un pusotras stundas cep cepeškrāsnī 170 °C (ceptas tās saglabā sulīgumu un struktūru).
- Tad bietes nomizo un sablendē kopā ar turku zirņiem, ķiploku, garšvielām un sezama eļļu. Krāsnī ceptu biešu vietā var izmantot vārītas bietes.