Receptes / Konservējumi

Foto: Ilze Pētersone

Biešu un kabaču salāti ziemai 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • galda bietes – 1,5 kg
  • kabači – 1,5 kg
  • sīpoli – 1 kg
  • cukurs – 1 glāze
  • galda etiķis – 1 glāze
  • sāls – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

  1. Bietes novāra un sarīvē. Kabačus nomazgā un sarīvē ar visu mizu. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos.
  2. Dārzeņus sajauc katlā ar garšvielām un galda etiķi un ļauj pāris stundu ievilkties. Pēc tam vāra 30–40 minūtes. Pilda karstus iepriekš izkarsētās burciņās un uzreiz aizvāko.

Der zināt

Par vērtīgākajiem tiek uzskatīti mazie, 10–15 cm garie kabacīši, jo tajos ir visvairāk vitamīnu. Bet gan mazie, gan lielie satur minerālvielas (magniju, kalciju, fosforu u.c.), ogļhidrātus, olbaltumvielas un jau minētos vitamīnus (C, B2 un PP).

Ja ir vēlme notievēt, jāgatavo salāti no svaigiem kabačiem. Jāņem nelielie un tiem jāpievieno lapu salāti un citi dārzeņi.

SAISTĪTĀS RECEPTES