Receptes / Mērcītes

Foto: SHUTTERSTOCK

Bazilika pesto 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 100 g bazilika
  • 25 g Parmas siera
  • 2 ēdamkarotes ciedru riekstu
  • 50–75 ml labas olīvu vai riekstu eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bazilika lapiņas rūpīgi noskalo, notecina, viegli nosusina, liek piestā, uzbārsta šķipsniņu sāls un saberž ar stampiņu. Visas lapiņas uzreiz neliek piestā, bet pa daļām.
  2. Kad baziliks saberzts, pievieno nomizotu, uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu un sastampā.
  3. Tad ir riekstu kārta. Tos iepriekš viegli apgrauzdē, ieber piestā un sasmalcina kopā ar bazilika lapu putriņu. Pēc riekstiem pa mazam gabaliņam pievieno sieru un sastampā.
  4. Tikai tad, kad visas sastāvdaļas sajauktas, lēnā strūklā pielej olīveļļu un stampā mērci līdz vēlamajam biezumam.

Līdzīgi var gatavot pesto no piparmētrām, pētersīļiem, skābenēm un rukolas. Parmas sieru var aizstāt ar citu cieto sieru, piemēram, Monterigo.

SAISTĪTĀS RECEPTES