Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Baklažānu rullīši ar fetas sieru 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- Viens vidējs baklažāns
- 200 g fetas siera
- 2 ķiploka daiviņas
- Burciņa grilētas paprikas marinādē
- Svaigs rozmarīna zariņš
- Sāls un pipari
Pagatavošana
- Baklažānu gareniski sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs, uzkaisa sāli un atstāj uz 20 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums.
- Izspiež ķiploka daiviņas un pievieno sadrupinātam fetas sieram. Cītīgi apmaisa. Papriku izņem no marinādes, notecina eļļu. 2–3 paprikas sasmalcina un pievieno fetas/ķiploku masai. Gatavo mērci: 2 paprikas liek blenderī (ar visu eļļu), pieber rozmarīna skujiņas, sāli, piparus un sablendē.
- Baklažāna šķēles nosusina. Uz tām liek karoti fetas masas un satin rullīšos. Cep uz pannas no visām pusēm. Pasniedz kopā ar mērci.
- Garšo arī ar tomātu mērci vai krējumu.