Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK

Garda uzkodiņa – avokado ar garnelēm 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 2 avokado
  • 100 g garneļu
  • Neliels sarkanais sīpols
  • 2 selerijas kāti
  • 8 olīvas bez kauliņiem
  • Sula no puscitrona
  • Mērcei: 4 ēdamkarotes majonēzes
  • 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote kečupa
  • Raudene

    Pagatavošana

    1. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, ar karoti uzmanīgi (netraumējot miziņu) izņem mīkstumu, ko sagriež kubiņos un apslaka ar citrona sulu.
    2. Garneles noskalo ar aukstu ūdeni, notecina un pievieno avokado gabaliņiem. Selerijas kātus sagriež kubiņos. Smalki sagriež olīvas un sasmalcina sīpolu. Visu liek bļodā pie avokado un garnelēm.
    3. No majonēzes un pārējām mērces sastāvdaļām sajauc mērci. Ja vajag, pieber sāli un piparus. Pievieno sagrieztajiem dārzeņiem un garnelēm un samaisa.
    4. Ar salātiem pilda izdobtās avokado miziņas.
      SAISTĪTĀS RECEPTES