Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Garda uzkodiņa – avokado ar garnelēm 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 2 avokado
- 100 g garneļu
- Neliels sarkanais sīpols
- 2 selerijas kāti
- 8 olīvas bez kauliņiem
- Sula no puscitrona
- Mērcei: 4 ēdamkarotes majonēzes
- 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote kečupa
- Raudene
Pagatavošana
- Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, ar karoti uzmanīgi (netraumējot miziņu) izņem mīkstumu, ko sagriež kubiņos un apslaka ar citrona sulu.
- Garneles noskalo ar aukstu ūdeni, notecina un pievieno avokado gabaliņiem. Selerijas kātus sagriež kubiņos. Smalki sagriež olīvas un sasmalcina sīpolu. Visu liek bļodā pie avokado un garnelēm.
- No majonēzes un pārējām mērces sastāvdaļām sajauc mērci. Ja vajag, pieber sāli un piparus. Pievieno sagrieztajiem dārzeņiem un garnelēm un samaisa.
- Ar salātiem pilda izdobtās avokado miziņas.