Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Aveņu sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 500 g saldētu aveņu
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes maltu mandeļu
- 200 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus, bļodā ātri saputo ar cukuru, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Pievieno maltās mandeles un samaisa.
- Katlā ielej saldo krējumu un uzvāra uz straujas liesmas. Tiklīdz krējums uzvārījies, katlu noceļ no uguns un krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!).
- Mērci pārlej avenēm, kas ieliktas veidnē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.