Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Aukstā zupa ar piparmētru un gurķiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 600 ml kefīra
- 200 ml bezpiedevu jogurta
- 4 gurķi
- 4 piparmētras zariņi
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
- pustējkarote krievu sinepju
- pustējkarote mārrutku
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
- Gurķus smalki sagriež, dilles un pētersīļus sakapā, piparmētru rupji sakapā.
- Pievieno nedaudz kefīra un sablendē. Pielej atlikušo kefīru un jogurtu, pieliek mārrutkus, sinepes, sāli, cukuru un maltus melnos piparus.
- Visas sastāvdaļas samaisa un pāris stundu patur vēsumā. Pasniedzot dekorē ar svaigi plūktām piparmētras lapiņām.