Receptes / Zupas
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2022/07/shutterstock_1357460321.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Aukstā zupa ar kvasu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 l nesaldināta kvasa
- 250 g vārītas liellopa gaļas (vai desas)
- 3 kartupeļi
- 3 gurķi
- 1 sīpols
- 3 olas
- 5 ēdamkarotes sakapātu lociņu
- 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 2–3 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 tējkarote mārrutku
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Cieti novārītas olas sakapā.
- Ar visu mizu izvārītus kartupeļus atdzesē, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
- Gurķus, sīpolu, gaļu vai desu sīki sagriež, bet lociņus un dilles smalki sakapā.
- Visas sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar kvasu, pievieno cukuru, sāli, citrona sulu un mārrutkus.
- Samaisa un ievieto ledusskapī uz divām stundām. Pasniedz aukstu.