Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Ātrā pica: mīklas vietā – bagete! 0
No maltās gaļas var pagatavot visdažādākos ēdienus – ne tikai kotletes un maltas gaļas mērci. Pārsteidz savu ģimeni ar nepārspējamu ēdienu, kura sastāvā ir maltā gaļa!
Sastāvdaļas
- Liellopu maltā gaļa – 500 grami
- Tomāti savā sulā (sasmalcināti) – 350 grami
- Mozarellas siers – 250 grami
- Bagete – 1 gab.
- Baziliks – 1 saišķītis
- Augu eļļa (cepšanai)
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Ķiršu tomātiņi – dekorēšanai
Pagatavošana
- Uzsildi pannu, ielej nedaudz augu eļļas un apcep malto gaļu. Cep aptuveni 5 līdz 8 minūtes uz vidējas uguns. Pasāli un pievieno piparus.
- Pēc tam pannā pievieno tomātus savā sulā un turpini gatavot apmēram 15 minūtes – kamēr nebūs vairs liekā šķidruma.
- Pārgriez bageti uz pusēm un izņem mīkstumu.
- “Mozarella” sieru sagriez kubiņos, baziliku – sasmalcini.
- Liec bagetē apcepto gaļu ar tomātiem, pa virsu liec sieru un baziliku.
- Liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep vidēji 5 minūtes.
- Pēc tam vari dekorēt ar ķiršu tomātiņiem.