Jau šonedēļ katrā mājsaimniecībā tiks sirsnīgi atzīmēti Ziemassvētki un, gatavojot svētku maltīti, aizvadītas sarunas ģimenes lokā. Lai arī Ziemassvētki saistās ar tradicionālām garšām un deviņiem ēdieniem svētku galdā, ieskandinot svētku nedēļu, šefpavārs un “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers aicina baudīt jaunus svētku gardumus, galdā ceļot astoņkāji ar cukini un zaļajiem lapu salātiem.
“Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana. Lai šogad Ziemassvētkos pārsteigtu gan sevi, gan savus ciemiņus ar gardu un neierastu maltīti, aicinu ierasto Ziemassvētku cepeti nomainīt pret cepeškrāsnī gatavotu astoņkāji, kas pasniegts ar svaigiem salātiem. Šīs ēdiens neatstās vienaldzīgu nevienu, pat pašu skeptiskāko ēdiena kritiķi,” stāsta šefpavārs Zommers.
Recepte paredzēta 4 personām
Raimonds Zommers gatavo astoņkāji ar cukini un zaļajiem lapu salātiem:
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.