Receptes / Pamatēdieni


Astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem.
Astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem.
Publicitātes foto

Astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem 0

Jau šonedēļ katrā mājsaimniecībā tiks sirsnīgi atzīmēti Ziemassvētki un, gatavojot svētku maltīti, aizvadītas sarunas ģimenes lokā. Lai arī Ziemassvētki saistās ar tradicionālām garšām un deviņiem ēdieniem svētku galdā, ieskandinot svētku nedēļu, šefpavārs un “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers aicina baudīt jaunus svētku gardumus, galdā ceļot astoņkāji ar cukini un zaļajiem lapu salātiem.

“Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana. Lai šogad Ziemassvētkos pārsteigtu gan sevi, gan savus ciemiņus ar gardu un neierastu maltīti, aicinu ierasto Ziemassvētku cepeti nomainīt pret cepeškrāsnī gatavotu astoņkāji, kas pasniegts ar svaigiem salātiem. Šīs ēdiens neatstās vienaldzīgu nevienu, pat pašu skeptiskāko ēdiena kritiķi,” stāsta šefpavārs Zommers.

Recepte paredzēta 4 personām

Sastāvdaļas

  • Astoņkājis – 1 gab.
  • Ķiršu tomāti
  • Viči mīdijas sālījumā – 200 g
  • Konservēti kaperi – 190 g
  • Saulē kaltēti tomāti eļļā – 550 g
  • Cukini – 3 mazi gab.
  • Tomāti – 1-2 gab. (liela izmēra)
  • Mocarellas siera bumbas
  • Salātlapas
  • Sāls un pipari
  • Šalotes sīpols
  • Olīveļļa

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsnij piemērotā stikla traukā ielej ūdeni, lai tas pārsedz pusi no tā tilpuma, pievieno sāli un piparus, uz pusēm sagrieztu šalotes sīpolu, kā arī ķiršu tomātus.
  2. Traukā ievieto astoņkāji, lai tas pilnībā iegrimst ūdenī, pāri traukam uzklāj foliju, liek cepeškrāsnī gatavoties uz 100 °C trīs stundas.
  3. Tikmēr sagriež mīdijas, kaperus, saulē kaltētus tomātus. Visu ievieto bļodā, pievieno olīveļļu, svaigi spiestu citronu sulu un apmaisa.
  4. Sagriež cukini gareniskās šķēlītēs, palielos gabalos sagriež tomātu, pievieno mocarellas siera bumbas un iepriekš sagatavoto mīdīju, kaperu un saule kaltētu tomātu masu.
  5. Pasniedz uz šķīvja sagatavotos salātus, pievieno salātlapas un atkāroti papildina ar sagatavotajiem mīdiju salātiem. Salātiem pa virsu liek sagrieztu astoņkāji.

Raimonds Zommers gatavo astoņkāji ar cukini un zaļajiem lapu salātiem:

SAISTĪTĀS RECEPTES