Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock

Ar upeņu un nātru lapām mazsālīti gurķīši 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu gurķīšu
  • 1 l ūdens
  • 100 g diļļu
  • 10 ķiploka daiviņu
  • 6–8 nātru lapas
  • 6 ozollapas
  • 6 upeņu lapas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nogriež galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, nātres un ozollapas – tās visas gurķus padara kraukšķīgus.
  2. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru pēc garšas. Kad marināde atdzisusi, uzlej gurķiem tā, lai būtu nosegti, Var uzlikt slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.
SAISTĪTĀS RECEPTES