Receptes / Konservējumi

Foto: Shutterstock
Ar upeņu un nātru lapām mazsālīti gurķīši 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķīšu
- 1 l ūdens
- 100 g diļļu
- 10 ķiploka daiviņu
- 6–8 nātru lapas
- 6 ozollapas
- 6 upeņu lapas
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, nātres un ozollapas – tās visas gurķus padara kraukšķīgus.
- Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru pēc garšas. Kad marināde atdzisusi, uzlej gurķiem tā, lai būtu nosegti, Var uzlikt slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.