Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Pexels
Ananasu mafini ar kokosriekstu skaidiņām 0
Ja jūsmājās kārumnieki pieprasa vakaros kaut ko gardu, bet apnikuši klasiskie mafini, šī recepte derēs izcili! Viegla un ātra pagatavošana un fantastisks rezultāts!
Sastāvdaļas
- Augu eļļa – 100 ml
- Olas – 3 gb.
- Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
- Milti – 220 grami
- Soda – 1/4 tējkarote
- Ananass konservēts (var arī saldinātā sīrupā) – 120 grami
- Cukurs – 150 grami
- Krējums vai bezpiedevu jogurts – 50 grami
- Kokosriekstu skaidiņas – 40 grami
- Cepampulveris – 1 tējkarote
- Sāls – 1/4 tējkarote
Pagatavošana
- Sajauc traukā olas, eļļu, krējumu, parasto cukuru, sodu un vaniļas cukuru. Visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno kokosrieksta skaidiņas.
- Pakāpeniski pievienojot sāli, cepampulveri un miltus, visu sajauc viendabīgā mīklā.
- Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus. Kārtīgi samaisa.
- Masu liek ar karoti kēksu silikona formiņās un liec cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep aptuveni 25 minūtes. Mafinu gatavību pārbauda ar sērkociņu – gatavi tad, kad tas ir sauss.