Receptes dzīvespriekam no uztura speciālistes Ilzes Začestes 0
Receptes dzīvespriekam atklāj uztura speciāliste Ilze Začeste.
Priecāties var par jebko – par dūcošu bitīti, kas palido garām, par saules pielietu koka galotni. Vienkārši par to, ka tu esi! Prieks un laime mājo mūsos, ārējā pasaule ir tikai spogulis šim priekam, kas nāk no sirds. Zem ābeles sakrituši, smaidīgi un smaržīgi āboli, pilni ar rīta rasu un spēcinošu dzīvesprieku. Iebrienam kailām kājām pakaļ šim Dievišķajam auglim, un diena būs tieši tāda pati kā ābols – atspirdzinoša, koša un smaidīga! Šobrīd ir brīnišķīgs ābolu un bumbieru laiks. Ēdam svaigus, cepam kā saldo ēdienu, liekam salātos, sulās, gatavojam, cepam kopā ar vistu utt. Māja smaržo un visi ir laimīgi!
Cepti āboli ar brūklenēm, valriekstiem, auzu pārslām un medu
Izgriežam āboliem serdes un kārtojam pannā. Samaisām brūklenes, auzu pārslas, smalcinātus valriekstus, kanēli un pildām iekšā ābolos. Liekam cepeškrāsnī. Kad āboli jau mīksti, ņemam laukā, pārlejam katru ābolīti ar karoti medus, un saldais ēdiens gatavs!
Sāļie bumbieri ar kazas sieru un piparmētrām
Pārgriežam bumbieri gareniski, izņemam serdi, apslakām ar balzamiko un liekam cepeškrāsnī. Brīdi pacepam, lai tas nekļūst pavisam mīksts. Tad izņemam un kārtojam pa virsu kazas cieto sieru (lieliski garšos arī ar zilajiem sieriem). Mazliet uzberam smalcinātas piparmētru lapiņas un liekam krāsnī, lai siers pakūst. Līdzīgi var cept rudens karali tomātu – ar sieru un bazilika lapiņām. Klāt baltvīns, smaidīgi draugi un svētdienas pēcpusdiena nesteidzīgā mierā…