Garšo pēc Latvijas un rudens! Kā pagatavot īsto, tradicionālo lībiešu ēdienu – bukstiņbiezputru 14
Rīga TV24 kanāla raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” savulaik viesojās Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha. Viņa pagatavoja Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu – bukstiņbiezputru!
Bukstiņbiezputra
Sastāvdaļas:
- 1 glāze miežu putraimu;
- 3 kartupeļi;
- 2 glāzes piena;
- 1 liels sīpols;
- 200 gr žāvētas gaļas;
- 2 glāzes ūdens.
Pagatavošana:
Putraimus kārtīgi noskalo. Kartupeļus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar ūdeni un vāra 10 minūtes. Tad pievieno noskalotos putraimus. Kad putraimi nedaudz pavārījušies un putra kļuvusi biezāka, pakāpeniski pievieno pienu. Biezputra ik pa brīdim jāapmaisa, lai nepiedegtu. Vāra, līdz putraimi izvārījušies un piebrieduši un biezputra ieguvusi vajadzīgo konsistenci.
Sīpolu nomizo, sagriež un sacep kopā ar žāvēto gaļu. Gatavo biezputru liek uz šķīvja ar cepto gaļiņu un sīpoliem viducī. Klāt var piedzert rūgušpienu vai kefīru.