Foto: Pixabay.com

Recepte īstiem kārumniekiem – ķirbja siera kūka 0

• 1 paciņa Selgas klasisko cepumu

• 100 g sviesta

• 300 g ķirbja biezeņa

• 200 g cukura

• 600 g krējumsiera

• 3 olas

• 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

• 1 tējkarote kanēļa

• vaniļas cukurs

• ingvers

• citrona sula

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabalos un izvāra mīkstu. Nolej ūdeni un ķirbi sablendē, atdzesē.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
10 vienkārši ikdienas ieradumi, kas palīdzēs zaudēt svaru
TV24
Valsts kancelejas direktors: “Cilvēkiem ir jāierodas darbā, nevis jāstrādā mājās no dīvāna vai no dārza”
Lasīt citas ziņas

Krējumsieram pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa. Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citrona sulu, beigās pievieno ķirbja biezeni. Visu rūpīgi samaisa.

Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa. Iegūto masu klāj veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties. Tad izņem ārā un atdzesē. Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos.

Kūkas gatavību var pārbaudīt – pakustinot veidni, vai masa vairs nav šķidra.

Var dekorēt ar riekstiem, apelsīnu šķēlītēm, dzērvenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.