Recepte īstiem kārumniekiem – ķirbja siera kūka 0
• 1 paciņa Selgas klasisko cepumu
• 100 g sviesta
• 300 g ķirbja biezeņa
• 200 g cukura
• 600 g krējumsiera
• 3 olas
• 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
• 1 tējkarote kanēļa
• vaniļas cukurs
• ingvers
• citrona sula
Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabalos un izvāra mīkstu. Nolej ūdeni un ķirbi sablendē, atdzesē.
Krējumsieram pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa. Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citrona sulu, beigās pievieno ķirbja biezeni. Visu rūpīgi samaisa.
Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa. Iegūto masu klāj veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties. Tad izņem ārā un atdzesē. Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos.
Kūkas gatavību var pārbaudīt – pakustinot veidni, vai masa vairs nav šķidra.
Var dekorēt ar riekstiem, apelsīnu šķēlītēm, dzērvenēm.