Zemeņu rullīši 3
Sastāvdaļas 10 gabaliem
• 1 kg svaigu zemeņu
• 50 g cukura
Pagatavošana.
Sausas zemenes sablendē ar cukuru. Liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Aptuveni 2,5–3 stundas žāvē cepeškrāsnī +120 °C. Svarīgi, lai masa izžūtu, bet nekļūtu brūna. Var žāvēt arī elektriskajā kaltēšanas kastē +55 °C, bet vismaz divreiz ilgāku laiku. Kad izņem no krāsniņas vai kaltējamās kastes, atdzesē, sagriež 3–4 cm platās strēmelēs un sarullē. Pēc sagriešanas var nenoņemt cepamo papīru un rullēt ar to, tad glabājot nesalips kopā.
Aromātisks un gards našķis. Tumšā, vēsā vietā hermētiskā traukā to var glabāt līdz pavasarim. Šādus gardus rullīšus var pagatavot arī no gatavām un aromātiskām upenēm un brūklenēm.