Zemeņu putas ar vaniļas mērci 3
Sastāvdaļas zemeņu putām
• 1 l saldā krējuma
• 150 g zemeņu
• 10 g cukura
• 10 g vaniļas cukura
Vaniļas mērcei
• 1 l piena
• 100 g cukura
• 10 olu dzeltenumi
• 10 g vaniļas cukura
Pagatavošana.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām pievieno uzvārītu pienu, nepārtraukti maisot. Pēc tam trauku ar saputotajiem olu dzeltenumiem un pienu liek ūdens peldē, karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu.
Saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs. Tad pievieno sablendētas zemenes un uzmanīgi iecilā.
Trauciņā vispirms liek vaniļas mērci, tad – zemeņu putas.
Vaniļas mērci nedrīkst uzvārīt, jo tad olu dzeltenumi saies ziedos.