Ātrā zemeņu kūka ar klasiskajiem “Selgas” cepumiem 3
Sastāvdaļas – 600 g svaigu zemeņu, 400 g kondensētā piena ar cukuru (1 bundžiņa), 50 ml citrona sulas, 250 g saldā krējuma, 100 g “Selgas” klasisko cepumu, 50 g sviesta, 1,5 ēdamkarotes želatīna, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.
Pagatavošana.
Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar mīkstu sviestu. Taisnstūrveida garenajā pannā, kur parasti cep maizes kukulīšus (aptuveni 22 cm x 12 cm), izklāj cepamo papīru un ieklāj cepumu masu. Pēc tam želatīnu iemērc aukstā ūdenī, lai uzbriest, tad izkausē karsta ūdens peldē un noliek mazliet atdzist. Tikmēr 400 g zemeņu sagriež mazos gabaliņos, pievieno citrona sulu, kondensēto pienu ar cukuru, samaisa un beigās pievieno želatīnu. Aptuveni 150 g saldā krējuma sakuļ stingrās putās un viegli iecilā šajā masā. Zemeņu masu lej pāri cepumu kārtai un ieliek uz 6 stundām ledusskapī (labāk uz visu nakti). Kad kūka sastingusi, saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pārklāj virsmu un vēl dekorē ar zemeņu šķēlītēm. Iznāk ļoti aromātiska un maiga kūka.