Ražots Latvijā vai tikai iepakots 0
Mūsu lasītāji dalījās pārdomās, kāpēc jāpēta tirdzniecības vietās pārtikas produktu izcelsme un jāizvēlas Latvijas produkti.
Jānis Skriblis Tukumā: “Es cenšos pirkt Latvijas produktus. Tukumā aizvien dodos uz piensaimnieku kooperatīva “Dundaga” veikalu, kur daudzi tukumnieki pērk sviestu, krējumu un pienu. Neraugoties uz to, ka Lietuvā ražotie piena produkti ir lētāki. Savulaik pārbaudes apstiprināja Dundagā ražotā sviesta tīrību un augsto kvalitāti. Es arī skatos, vai biezpiena un sviesta gatavošanā nav izmantota veselībai kaitīgā palmu eļļa.”
Jānis Lūsis Vidrižos: “Cenšos izvēlēties Latvijas pārtikas produktus gan to augstās kvalitātes, gan arī patriotisma dēļ. Dažkārt produkta izcelsmi ir grūti noteikt tāpēc, ka tas ir ražots nezināmā valstī, bet iepakots Latvijā. Piemēram, rūpīgi ir jālasa uz tomātu mērču iepakojuma rakstītais. Mums ir 20 govju ganāmpulks, tomēr Limbažos pērkam kooperatīva “Straupe” ražoto sviestu un krējumu. Izvēlos arī Normunda Bomja maiznīcas “‘Lielezers” produktus.”
Kārlis Rudzītis Rīgā: “Ar Latvijas produktiem dažkārt notiek kā ar zīlēšanu kafijas biezumos. Piemēram – kā noteikt zemeņu izcelsmi? Savulaik nopirku Latvijā ražotos skābētos kāpostus puslitra burciņā. Kāposti bija sagatavoti kā lopiem, tāpēc sazinājos ar ražotāju.”
Mārtiņš Liepiņš Tukuma novadā: “Es pētu izcelsmes valsti, vienīgi mulsina dažādu valstu kodi, ko liek uz pārtikas produktu iepakojuma. “Latvijas Avīzei” vajadzētu tos publicēt.”