Plūmju mērce gaļai
Plūmju mērce gaļai
Foto – Sandra Ruska

Sliņķu dzēriens un plūmju mērce gaļai: divas zelta fonda receptes 0

Man kā Ūdensvīram vienmēr patīk izmēģināt kaut ko jaunu, un tas attiecas arī uz konservēšanu. Gadu ritumā ir dažas receptes, kas iegulst katras saimnieces zelta fondā, bez kuru realizēšanas ziemu sagaidīt nav iespējams. Taču ik gadu tiek izmēģināts kaut kas jauns, un pats interesantākais – nekad nevar zināt, kā tas garšos, un ziemā, verot vaļā burciņu, vienmēr ir pārsteigums.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Reiz, sērfojot sociālajos tīklos, atradu, manuprāt, interesantu un fiksu recepti dzēriena pagatavošanai. Sākumā nenoticēju, ka tur var sanāk kaut kas labs, tomēr pāris burku sagatavoju. Ziemā pagaršojot dzērienu, man bija žēl, ka tā nav vairāk. Bet tā kā drīz būs cidoniju un aroniju laiks, pamēģiniet arī jūs!

Sliņķu dzēriens. Trīslitru burkā ieber 20 nesagrieztas cidonijas un trīs saujas aroniju. Uz trim litriem ūdens vajadzēs 500 gramu cukura. Verdošu sīrupu pārlej ogām, burku aizvāko un patur ar vāciņu uz leju, lai atdziest. Un viss! Bauda ziemā!

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl viena recepte, kas iegūlusi manā zelta fondā, – plūmju mērce gaļai. Par šo mērci sajūsmināti ir arī vīrieši. Uz 1 kg zilo plūmju vajadzēs 0,5 kg sīpolu un tikpat daudz arī ābolu. 250–300 g cukura un 4 ķiploka daiviņas, 1–1,5 tējkarotes sāls un 1 tējkaroti maltu melno piparu. Etiķi – pēc garšas. Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar sagrieztiem āboliem un sīpoliem, un garšvielām uzvāra, līdz masa kļūst bieza. Sapilda burkās un uz mirkli tās noliek ar vāku uz leju.

Izmēģiniet! Tas ir tā vērts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.