Ravioli ar jēra gaļu, pasniegts ar Kazdangas ķiploku sieru 0
Sastāvdaļas mīklai – 100 g kviešu miltu, 1 ola, 1 tējkarote augu eļļas, 1 ēdamkarote ūdens, šķipsna sāls.
Pildījumam – jēra gaļas konservi, svaigais siers Philadelphia, pētersīļi.
Ravioli vārīšanai
• 1 l ūdens
• 200 g sviesta
Piedevām
• Kazdangas siers ar ķiplokiem
Pagatavošana.
No miltiem, olas, sāls, eļļas un ūdens gatavo ravioli mīklu. Masu vienmērīgi samīca, ietin plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
Pildījumam jēra gaļas konservus samaisa ar svaigo sieru Philadelphia un sakapātiem pētersīļiem.
Mīklu izveltnē, izspiež aplīšus un tajos pilda gaļas un siera masu. Aizspiež maliņas un liek vārīties sālsūdenī, kam pievienots sviests. Pēc piecām minūtēm ravioli ir gatavs.
Kazdangas sieru sagriež šķēlēs un apcep karstā pannā bez taukvielām, līdz zeltaini brūns. Pasniedz ar ravioli, visam uzrīvē Parmas sieru.
PADOMI
• Jauna jēra gaļa ir gaišā krāsā, ar baltiem, tvirtiem taukiem, bet vecāku aitu gaļai raksturīga tumšsarkana krāsa un dzelteni, irdeni tauki.
• Specifisko piegaršu visvairāk rada aitu tauki, tāpēc tos pirms gaļas cepšanas iesaka nogriezt.
• Cepšanai piemērota jēra kakla daļa, lāpstiņa, karbonāde ar kauliņu un pakaļkāja.
• Lai jērs būtu mīksts un sulīgs, tas jāgatavo ilgi un zemā temperatūrā.
• Sautēšanai ieteicams izvēlēties jēra cisku, lāpstiņu vai kakla daļu.
• No jēra krūtiņas un lāpstiņas gatavo plovu, ragū un gulašu.
• Vārītiem ēdieniem piemērota jēra kakla daļa, krūtiņa, lāpstiņa, bet zupai – kauli.