No kā rodas vairāk iekaisuma procesi 0
Klīnikas “Premium Medical” uztura speciāliste Inga Pūce uzskata: – Mākslīgi sintezētus produktus, tostarp presēto raugu, organisms nepazīst. Viss, ko organisms nevar uzņemt, tiek uzskatīts par antigēniem, kas izraisa antivielu ražošanu, un organismā sākas iekaisuma pazīmes ar visām no tā izrietošām sekām. Jebkura iekaisuma gadījumā organismā rodas toksīni, kas pieskābina organismu, maina vides pH. Tas ir cēlonis organisma disbakteriozei un citiem nelabvēlīgiem procesiem, kas izraisa dažādas saslimšanas. Lielākā daļa slimību mūs piemeklē tieši nepiemērota uztura dēļ, un, jo ātrāk tas tiks pieņemts kā neapstrīdams fakts, jo ātrāk cilvēki pievērsīs uzmanību uztura kvalitātei.
Ir pierādīts, ka dabiski raudzētu maizi organisms sagremo vieglāk, un to nodrošina labās baktērijas un enzīmi (ir atšķirības, vai maize rūgusi visu nakti ar ieraugu vai 40 minūtes ar raugu). Tieši ar ieraugu gatavota maize spēj atjaunot labvēlīgo pienskābes gremošanas baktēriju populāciju gremošanas traktā, ievērojami uzlabojot pašu gremošanas procesu. Jebkura maize jāēd lēnām, lai tajā esošā ciete sāk šķelties ar siekalām. Ja zobiem un siekalām neļaujam paveikt savu darbu, pēc tam ir smaguma sajūta pakrūtē un vēders uzpūšas, jo, kā tautā saka, kuņģim jau zobu nav!