Foto – Anda Krauze

“Ratatouille” – baklažāna un cukīni sacepums ar tomātiem 0

Recepti iesaka tautā pazīstamās dziedošās dvīnes jeb dueta “Dvīnes” dalībniece Katrīne un Ana Drozdovičas.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
400 g sasmalcinātu tomātu kārbiņā
1 karote olīveļļas
1/4 karotes sarkanvīna etiķa
1 tējk. izspiesta ķiploka
1 karote sakapāta svaiga bazilika
1 tējk. Provansas garšvielu maisījuma
1/4 tējk. sāls
1/4 tējk. piparu
1/4 tējk. čili
1 – 2 lieli sarkanie sīpoli
1 paliels baklažāns
1 paliels cukīni
3 palieli sarkanie tomāti

Pagatavošana.
* Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Viegli ieziež cepamformu ar olīveļļu.
* Nelielā traukā sajauc sasmalcinātos tomātus, ķiploku, sakapāto baziliku, etiķi un visas garšvielas. Maisījumu ielej cepamtraukā un izlīdzina, lai visur ir vienmērīgs slānis.
* Sagriež visus dārzeņus aplīšos un kārto sāniski pēc kārtas (piem., cukīni, baklažāns, sīpols, tomāts) tā, lai dārzeņi balstītos uz cepamtrauka maliņas, tad atkārto, kamēr visa forma ir aizklāta.
* Dārzeņus var papildus pārliet ar nelielu daudzumu olīveļlas, lai tie nedaudz apbrūninātos.
* Liek cepeškrāsnī uz 1 h, kamēr tomātu mērce apakšā vārās un dārzeņi ir mīksti.
* Pasniedz ar bazilika lapiņu un pēc garšas pievieno sāli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.