Foto-Shutterstock

Rasoļņiks – zupa dūšas piesiešanai 1

Šī ir populāra zupiņa, un tās pagatavošanas veidu ir ļoti daudz. Cik saimnieču, tik variantu. Piedāvājam vienu rasoļņika variantu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Kokteilis
Kā šogad nodzīvot savu labāko dzīvi? Ieteikums visām zodiaka zīmēm, no kā izvairīties
Kokteilis
Personības TESTS. Ko tu pamanīji pirmo? Atklāj, vai esi sapņotājs, reālists, ideālists, optimists vai pesimists
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 500 g liellopu gaļas, 100 g grūbu, 500 g kartupeļu, 200 g sālītu gurķu, 200 ml sālīto gurķu ūdens, liels sīpols, liels burkāns, lauru lapas, sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, katliņā pārlej ar ūdeni un vāra apmēram stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam pievieno noskalotas grūbas un vēl visu vāra 30 – 40 minūtes.

Tikmēr nomizo kartupeļus, sagriež strēmelītēs vai kubiciņos, tad kartupeļus pievieno grūbām un vāra vēl 10 minūtes.

Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē uz vidējas rīves. Gurķus sagriež salmiņos.

Pannā ielej nedaudz buljona no zupas, pievieno gurķus un pasautē.

Citā pannā augu eļļā apcep sīpolu, pievieno burkānu, samaisa un sautē.

Verdošajā buljonā pievieno apceptos gurķus, tad sīpolus ar burkāniem.

Pielej zupai gurķu sulu, iemet lauru lapas, iekaisa piparus.

Ja vēlas, var vēl pievienot sāli. Visu vāra vēl 5 minūtes.

Zupai šķīvī uzkaisa sasmalcinātus zaļumus.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.