Rapši.
Rapši.
Foto – LETA

Rapšu rauši – vai tie padara pienu rūgtu? 2

Vai rapšu rauši padara pienu rūgtu? JĀNIS

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Kokteilis
Kā šogad nodzīvot savu labāko dzīvi? Ieteikums visām zodiaka zīmēm, no kā izvairīties
RAKSTA REDAKTORS
Atlaists no darba, jo atteicies klientus apkalpot krievu valodā? “Rimi” skaidro situāciju, kas guvusi plašu sabiedrības uzmanību
Lasīt citas ziņas

Pēc LLKC Madonas biroja vadītājas Ziedītes Bimšteines teiktā, jebkura barības deva jāsabalansē. Rapšu rauši ir proteīna avots ar paaugstinātu tauku saturu (aptuveni 13%), tāpēc tiem derīguma termiņš ir īsāks (līdz pusgadam), un vienmēr vajag skatīties uz marķējuma, jo tie var kļūt negaršīgi. Slaucamām govīm dienā drīkst izbarot ne vairāk par 2 kg rapšu raušu. Cietstāvošām govīm lielākoties izmanto rupjo lopbarību, minerālbarību un tikai trīs nedēļas pirms atnešanās sāk pakāpeniski izēdināt koncentrātus (0,7% no govs svara), tostarp rapšu raušus (vidēji 300 g). Cik daudz to dot vai nedot slaucamām govīm, atkarīgs no rupjās lopbarības vērtības. Pašlaik lielākajā daļā saimniecību skābbarībai ir zems proteīna līmenis, tāpēc rapša rauši tomēr būtu jāiekļauj devā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.