“Nekad nezini, kad nākamo reizi ēdīsi.” Rajevs atklāj, kāpēc karavīram ir ātri jāgatavo 9
“Karavīram ir ātri jāgatavo, jo nekad nezini, kad nākamo reizi ēdīsi,” TV24 raidījumā “La Dolce Vita. Gatavo gudri!”, kurā viņš gatavoja vistas gaļu baltvīnā ar batāti un sēnēm, atklāja militārais analītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs.
Viņš atklāj, ka karavīra ēdienkarte ir atkarīga no tā, kādā situācijā viņš atrodas. Piemēram, dzīvojot bāzē – labi, bet garlaicīgi, atrodoties operācijā – pelēki un vienmulīgi.
Savukārt, ja karavīrs atrodas mācībās, tad viņa galvenais uzdevums ir mācīties, nevis labi paēst.
“Jo ārā sliktāks laiks, grūtāki apstākļi, jo vairāk tu iemācies. Tāpēc ēdiens mācībās nav galvenais,” militārais analītiķis uzsver.
Viņš pastāsta, ka karavīri bieži izmanto sauso pārtiku, kuru ir viegli uzsildīt. To parasti dara ar speciāliem sildītājiem, ko var ielikt arī mugursomā.
Visu raidījumu skaties šeit: