Foto – Anda Krauze

Ragaciema zivju restorāna “Bermudas” firmas ēdiens – zivju soļanka 0

Ragaciemā jau 11 gadu tāliem un tuviem ēdājiem bagātīgu ēdienu klāstu piedāvā zivju restorāns “Bermudas”. Ģimenes uzņēmumā saimnieko Ruta Mūrniece ar dēlu Gati un vedeklu Airitu. Viņiem ir izdevies ne vien noturēt un paplašināt savu uzņēmējdarbību, bet arī būt Latvijas kulinārās mākas vēstnešiem, jo ceļmalas restorānā izsalkumu apmierinājuši gan kaimiņi lietuvieši, gan tūristi no Krievijas, gan tālu ceļu mērojušie japāņi un ķīnieši un vēl daudzi citi ekskursanti.

Reklāma
Reklāma
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Lasīt citas ziņas

Ruta Mūrniece palepojas, ka kopš pirmās restorāna darbības dienas ēdienkartē ir saglabājies viņu firmas ēdiens – zivju soļanka. Tās sastāvā ir vairāku sugu zivis, jūras veltes un pat vēži! Enerģiskā kurzemniece uzsver, ka zivīm noteikti jābūt svaigām, jo tikai tad izdodas lielisks ēdiens.

Sastāvdaļas
• 150 g laša
• 150 g butes
• 150 g mencas (vai zandarts, vai kādas citas zivis pēc izvēles)
• 150 g jūras produktu (gliemeņu gaļa, garneles, astoņkāji, kalmāri, mīdijas)
• 2 vēži
• 150 g burkānu
• 150 g kartupeļu
• 300 g sīpolu
• 150 g marinētu vai sālītu gurķu
• tomātu pasta
• lociņi
• dilles
• sāls
• malti melnie pipari

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms uz pannas eļļā apcep sarīvētus burkānus, tad pievieno sagrieztus marinētus (vai skābētus) gurķus un sagrieztus sīpolus, visbeidzot – tomātu pastu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Liek katlā, pielej ūdeni, pieber kartupeļus un vāra. Kad saknes gandrīz mīkstas, pieliek gabaliņos sagrieztas svaigas zivis. Pavāra 5–7 minūtes, tad pievieno jūras veltes un pavāra vēl 3–4 minūtes.

Pasniedzot zupai uzkaisa smalki sakapātus zaļumus, var pielikt skābo krējumu un neskopoties arī ar delikatesi – vārītu vēzi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.