Radīta pirmā vieta, kur varēs satikties visi kafijas baudītāji 0
Līdz ar kafijas kultūras attīstību Latvijā, vadošais mazumtirdzniecības tīkls “Narvesen” atklājis Narvesen Kafijas klubu – jaunu iniciatīvu, kas radīta, lai stiprinātu izpratni par kvalitatīvu kafiju un padarītu šo baudījumu par pašsaprotamu ikdienas rituālu ikvienam. Par kafijas kluba ekspertiem kļuvuši Latvijā zināmi baristas un kafijas garšu eksperti Rihards Saksons, Edīte Vimba un Gatis Silenieks.
Ekspertu vidū ir barista Rihards Saksons, kurš ir Latvijas Baristu čempionāta laureāts, konkursu Cup Tasters un Barista Challenge godalgotu vietu ieguvējs. Kafijas akadēmijas lektors, kā arī kaislīgs kafijas baudītājs. Pieredzi un zināšanas uz Latviju Rihards regulāri pārved no pasaules lielākajiem kafijas festivāliem. Savukārt Gatis Silenieks ir barista pēc aicinājuma. Pirms pieciem gadiem kafijas hobiju pārvērtis biznesā ar īpaši aprīkotu kafijas velosipēdu un kafijas akadēmijā apmācījis vairāk nekā 100 jaunos baristas no visas Latvijas. Eksperta titulu regulāri “uzspodrina” – tikko kā laureāts atgriezies no Tallin Coffe Festival 2019 Cupping sacensībām.
“Mums kafija nozīmē emocijas. Tā ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, mūžīga vērtība un vienmēr pārsteidzoša baudījuma pieredze. Stipri melna, klāta gaisīgām piena putām vai saldu sīrupu piesātināta – ja neatkarīgi no iecienītās garšu buķetes kafija ir hobijs vai kaislība – vairāk nekā tikai karsts dzēriens krūzītē, kafijas klubs būs īstajā vieta ikvienam interesentam uzzināt jaunāko par kafijas aktualitātēm Latvijā,” stāsta viena no ekspertēm – Edīte Vimba, kura ir “Narvesen” kafijas dzērienu recepšu galvenā zinātniece un produktu inovatore. Edīte jau vairāk nekā 10 gadus seko līdzi iedzīvotāju kafijas paradumiem un vēlmēm. Viņas privilēģija ir zināšanas par to, kur, kad un kādu kafiju dzer Latvijas iedzīvotāji.
“Narvesen kafijas klubs” piedāvās izglītojošu, izklaidējošu saturu un aktivitātes visa veida kafijas baudītājiem. Vairāk par “Narvesen kafijas klubu” var uzzināt šeit.