Rabarberu torte. Zemnieku saimniecības “Papardes” recepte 1
Nepieciešams
150 g miltu, 75 g kartupeļu cietes, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera, 150 g sviesta, 150 g cukura, vanilīns, 2 olas, 1 olas dzeltenums.
Pildījumam: 600 g rabarberu, 3 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 175 g cukura, citrona sula.
Pagatavošana
Izsijā miltus, pievieno kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Sviestu saputo ar cukuru un vanilīnu.
Palēnām pievieno olas un olas dzeltenumu, reizē pa karotei berot miltus, kamēr visi milti ir iestrādāti sviestā. Mīklu liek ietaukotā tortes
formā. Notīra rabarberus, sagriež gabaliņos, uzber uz mīklas. Vidēji karstā cepeškrāsnī cep 25 minūtes. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu
sāls, lēni puto, pievieno 175 g cukura un citrona sulu.
Pārklāj pusizcepto torti ar olbaltuma masu un cep vēl 20 minūtes.