Foto: Karidesign/Shutterstock

Rabarberu sīrups – izcils dažādu kokteiļu un uzputeņa pagatavošanai 0

Sastāvdaļas
• 2 kg nomizotu, sīki sagrieztu rabarberu
• 1 kg cukura
• 1,5 l ūdens
• sula no viena citrona
• vaniļas pāksts (pēc vēlēšanās)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rabarberus kopā ar ūdeni un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti liek katliņā un vāra, kamēr tie mīksti. Nokāš. Nokāsto šķidrumu lej tīrā katliņā, pievieno cukuru un citrona sulu, vāra uz lēnas uguns. Putas jānosmeļ, līdz sīrups ir dzidrs. Gatavo sīrupu lej burciņās vai pudelēs, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

!!! Sīrups derēs dzērienu, kokteiļu, sorbeta, arī uzputeņa pagatavošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.