Rabarberu sīrups – izcils dažādu kokteiļu un uzputeņa pagatavošanai 0
Sastāvdaļas
• 2 kg nomizotu, sīki sagrieztu rabarberu
• 1 kg cukura
• 1,5 l ūdens
• sula no viena citrona
• vaniļas pāksts (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana.
Rabarberus kopā ar ūdeni un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti liek katliņā un vāra, kamēr tie mīksti. Nokāš. Nokāsto šķidrumu lej tīrā katliņā, pievieno cukuru un citrona sulu, vāra uz lēnas uguns. Putas jānosmeļ, līdz sīrups ir dzidrs. Gatavo sīrupu lej burciņās vai pudelēs, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
!!! Sīrups derēs dzērienu, kokteiļu, sorbeta, arī uzputeņa pagatavošanai.