Foto-Fotolia

Rabarberu sezona klāt: laiks brūvēt vīnu! 0

Sastāvdaļas
4 kg rabarberu;
2,5 kg cukura;
10 l ūdens;
vīna raugs;
5 g rauga barības vielu;
2 ml enzīmu preparātu (Pektopols)

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
Rīgu var “noslaucīt” vienā acumirklī! RTU zinātnieki ceļ trauksmi, ka ostā gadiem stāv mums visiem bīstamais amonija nitrāts
Lasīt citas ziņas

Rabarberus (drīkst vākt tikai līdz jūnija vidum, kamēr nav uzziedējuši!) sagriež nelielos gabaliņos un sasaldē. Sasaldētus liek traukā, uzber tiem 2,5 kg cukura un atstāj uz nakti. Nākamajā dienā masai uzlej desmit litrus karsta ūdens; kad tas atdzisis līdz istabas temperatūrai, pievieno vīna raugu, barības vielas, enzīmu preparātu. Divas reizes dienā apmaisa. Pēc desmit dienām masu izkāš, izmēra skābumu (nedrīkst pārsniegt 1,2%). Pēc mēneša vīnu nolej no nogulsnēm un novieto vēsākā vietā. Pēc sešiem mēnešiem vīnu var pildīt pudelēs. Pirms tam ir ieteicams to nodzidrināt un izfiltrēt.

Rabarberu vīna brūvēšanas recepte no tematiskās avīzes “Mājas brūvējumi”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.