Klasiskais rabarberu ķīselis 5
Lai šā pavasara pirmais rabarberu deserts ir klasiskais ķīselis! Vajadzēs kādus 3 rabarbera kātus, ko sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sauju rozīņu. Pavāra 5 minūtes, tad liek klāt rabarberus un cukuru. Visu kopā vāra vēl 2–3 minūtes.
Var iemest arī saldētas ogas (zemenes, avenes, mellenes), kas saglabājušas saldētavā. Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti (šķidram ķīselim mazāk, ja gribas biezo – vairāk). Sagaida katlā pirmo burbuli un, lēnām maisot, pielej auksto ūdeni ar cieti. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas pavāra vēl pāris minūšu. Ķīselis lēnām sabiezēs un iegūs īsto konsistenci.