Zemeņu un rabarberu siera kūkas saldējums 5
Sastāvdaļas
500 ml auksta saldā krējuma
1 kārba (400 g) auksta iebiezinātā piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta (nav obligāti, bet palīdz saldējuma struktūrai)
Garšām:
250 g rabarberu
1 ēdamkarote cukura
200 g zemeņu (var izmantot gan svaigas, gan saldētas, kas ir atkausētas)
100 g cepumi “Dāmu pirkstiņi”
100 g krēmsiera
Pagatavošana.
1. Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārber ar cukuru un ieliek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos uz ~20 minūtēm, ik pa brīdim apmaisot. Cep, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad rabarberus pilnībā atdzesē.