Foto: Fotolia

Rabarberu plātsmaize. Klasika! 0

Sastāvdaļas
• 8–12 rabarbera kātu (500–700 g)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Mīklai
• 1 glāze kefīra
• 1 glāze miltu
• 3–4 olas
• 6 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1 tējkarote ingvera/kanēļa maisījuma (attiecība 1:1)
• 1 tējkarote cepamā pulvera

Virskārtai
• 7 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 ēdamkarotes baltā cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar brūno cukuru. Kefīru, cukuru un olas sakuļ, iesijā miltus ar cepamo pulveri un garšvielām. Gatavo masu lej pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Pārber rabarberus, var pievienot gabaliņos sagrieztas zemenes. Liek cepties 200 °C aptuveni 30 minūtes.

Īsi pirms cepšanās beigām plātsmaizi pārlej ar krējumu, kas saputots ar citrona sulu un cukuru. Pārkaisa ar kanēli un cep, līdz gatava.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.