Rabarberu plātsmaize. Klasika! 0
Sastāvdaļas
• 8–12 rabarbera kātu (500–700 g)
Mīklai
• 1 glāze kefīra
• 1 glāze miltu
• 3–4 olas
• 6 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1 tējkarote ingvera/kanēļa maisījuma (attiecība 1:1)
• 1 tējkarote cepamā pulvera
Virskārtai
• 7 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 ēdamkarotes baltā cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
Pagatavošana.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar brūno cukuru. Kefīru, cukuru un olas sakuļ, iesijā miltus ar cepamo pulveri un garšvielām. Gatavo masu lej pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Pārber rabarberus, var pievienot gabaliņos sagrieztas zemenes. Liek cepties 200 °C aptuveni 30 minūtes.
Īsi pirms cepšanās beigām plātsmaizi pārlej ar krējumu, kas saputots ar citrona sulu un cukuru. Pārkaisa ar kanēli un cep, līdz gatava.